SAD: Ubijeno osam osoba u pucnjavama u salonima za masažu

Južnokorejske diplomate u Atlanti dobile potvrdu iz policije da su četiri ubijene žene korejskog porijekla

5241 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

U pucnjavama koje su se dogodile sinoć u dva salona za masažu u Atlanti i gradu u blizini ubijeno je osam osoba, od kojih su većinom žene azijskog porijekla, saopštile su vlasti.

Osumnjičeni dvadesetjednogodišnji muškarac uhapšen je na jugozapadu Džordžije nekoliko sati kasnije, saopštila je policija.

Prva pucnjava, u kojoj su stradale četiri osobe a jedna je ranjena, dogodila se oko 17 časova u salonu za azijsku masažu, oko 50 kilometara sjeverno od Atlante, rekao je portparol policije okruga Čiroki. Dvije osobe su stradale na licu mjesta, a tri su prevezene u bolnicu gdje je dvoje ranjenih umrlo. Pedesetak minuta poslije toga, policija u Atlanti je reagujući na poziv da je u toku pljačka, zatekla u salonu za azijsku masažu tri mrtva tijela žena koje su stradale od prostrijelnih rana, a nakon toga u salonu preko puta još jednu ubijenu ženu.

Južnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su njihove diplomate u Atlanti dobile potvrdu iz policije da su četiri ubijene žene korejskog porijekla. Osumnjičen 21-godišnji Robert Aron Long iz Vudstoka uhapšen je sinoć oko 240 kilometara južno od Atlante, na osnovu snimka sa video nadzora koji je policija objavila na Fejsbuku i pozvala građane da jave ako ga primete. Policija je saopštila da vjeruje da je Aron Long odgovoran za sva tri napada.

Bonus video: