Avganistan: Najmanje devet pripadnika vojske poginulo u padu helikoptera

U saopštenju se precizira da su u noćašnjoj nesreći poginula četiri člana posade helikoptera MI-17 i pet pripadnika obezbjeđenja, i dodaje da je u toku istraga

1954 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najmanje devet pripadnika avganistanske vojske poginulo je u padu helikoptera u centralnom dijelu zemlje, saopštilo je danas ministarstvo odbrane.

U saopštenju se precizira da su u noćašnjoj nesreći poginula četiri člana posade helikoptera MI-17 i pet pripadnika obezbjeđenja, i dodaje da je u toku istraga.

U bombaškom napadu juče u Kabulu poginulo je četvoro državnih službenika koji su se nalazili u minibusu, saopštila je policija i dodala da je među poginulima i jedna žena, a da je devet osoba ranjeno.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za taj napad.

Avganistan se suočava sa talasom bombaških napada, ciljanih ubistava, dok su u zastoju pregovori talibanskih pobunjenika i avganistanske vlade.

Ogranak Islamske države je preuzeo odgovornost za dio tih napada, a avganistanska vlada odgovornost pripisuje talibanima koji to negiraju.

Napad u Kabulu dogodio se u danu kada je Rusija domaćin prve od tri međunarodne konferencije čiji je cilj pokretanje mirovnog procesa prije 1. maja kada je rok za konačno povlačenje američkih i NATO snaga iz Avganistana.

Bonus video: