nakon što ga je nazvao ubicom

Putin predlaže Bajdenu virtuelni razgovor uz prenos

Bajden je u intervjuu američkoj televiziji ABC rekao da će Putin "platiti za svoja zlodjela" i potvrdno odgovorio na pitanje novinara da li misli da je ruski predsjednik "ubica"

8041 pregleda 70 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas je predložio svom američkom kolegi Džozefu Bajdenu da narednih dana održe virtuelni razgovor koji bi se direktno prenosio, kao odgovor na Bajdenovu izjavu da je on ubica.

"Želim da predložim predsjedniku Bajdenu da nastavimo naše razgovore ali pod uslovom da to radimo uživo, onlajn kako se kaže", rekao je Putin za rusku televiziju i ocijenio da bi to bilo interesantno "za ruski narod, za američki narod i za mnogo drugih zemalja".

On je rekao da bi taj razgovor trebalo da se održi "bez odlaganja" već sjutra ili u ponedjeljak.

Putin je rekao da će dati nalog Ministarstvu spoljnih poslova da predloži taj virtuelni sastanak.

"Hoću da idem u tajgu ovog vikenda da se malo odmorim. Dakle to bi moglo da bude ili u petak ili u ponedjeljak", rekao je Putin.

On je to rekao na Stadionu Lužniki u Moskvi na proslavi aneksije ukrajinskog poluostrva Krima 2014. godine, što je jedan od razloga razlaza Rusije i Zapada.

Američki predsjednik Džo Bajden je nazvao Vladimira Putina "ubicom" i kako je kazala danas ranije njegova portparolka "ne žali zbog toga"

"Ne, predsjednik je odgovorio direktno na direktno pitanje", rekla je Džen Saki (Jen Psaki), kada je upitana da li je moguće da Bajden žali zbog te izjave.

Bajden je u intervjuu američkoj televiziji ABC rekao da će Putin "platiti za svoja zlodjela" i potvrdno odgovorio na pitanje novinara da li misli da je ruski predsjednik "ubica".

Moskva je povukla svog ambasadora iz SAD na konsultacije nakon Bajdenovih komentara o Putinu.