U Indiji najveći porast zaraženih u posljednja četiri mjeseca

Indija je sa više od 11,5 miliona slučajeva infekcije korona virusom treća u svijetu po broju zaraženih, poslije Sjedinjenih Američkih Država i Brazila

4543 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Indija je prijavila najveći broj zaraženih koronavirusom u posljednja četiri mjeseca, pa je više država ponovo uvelo ograničenja javnih okupljanja.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo u nedjelju, 21. marta, da je u prethodna 24 časa registrovano 43.846 novozaraženih, što je najveći porast u jednom danu od sredine novembra.

Više od polovine novih infekcija zabilježeno je u najbogatijoj državi Maharaštri, i uvedena je blokada u nekim od okruga do kraja mjeseca, dok su vlasti u glavnom gradu Mumbaju rekle su da će sprovesti obavezne nasumične testove na koronavirus u prenaseljenim djelovima.

Prema podacima ministarstva, nagli porast broja zaraženih od prošle nedjelje prijavilo je sedam država u kojima su uvedene restriktivne mjere i zatvoreni restorani i škole.

Indija je sa više od 11,5 miliona slučajeva infekcije koronavirusom treća u svijetu po broju zaraženih, poslije Sjedinjenih Američkih Država i Brazila.

Vlada je najavila planove za vakcinaciju 300 miliona ljudi do avgusta, ali do sada je vakcinisano samo 44 miliona, od čega je 7,4 miliona primilo samo jednu dozu.

Bonus video: