Ko je bombaš iz Njujorka: Taksista, bez kriminalne prošlosti

Na konferenciji za novinare nedaleko od mjesta napada, guverner države Njujork, Endru Kuomoje opisao da je bomba bila izrađena na "amaterskom nivou"
97 pregleda 4 komentar(a)
Akajed Ulah, Foto: Reuters
Akajed Ulah, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2017. 07:24h

Guverner države Njujork, Endru Kuomo, izjavio da je osumnjičeni za jučerašnji napad u gradu Njujork našao instrukcije za izgradnju bombe na internetu, prenosi Tanjug.

Na konferenciji za novinare nedaleko od mjesta napada, Kuomo je opisao da je bomba bila izrađena na "amaterskom nivou".

Kako je saopštila njujorška Komisija za taksiranje i limuzine, napadač Akajed Ulah je posjedovao dozvolu za taksiranje limuzinom od 2012. do 2015. godine, prenosi Rojters.

Napadač nema kriminalnu prošlost u Bangladešu i posljednji put je posjetio rodnu zemlju u septembru ove godine, izjavio je načelnik policije u Bangladešu.

Generalni inspektor policije A.K.M Šahidul Hak rekao je Rojtersu da je ta informacija zasnovana na broju Ulahovog pasoša.

Njujorška policija je eksploziju koju je izazvao Ulah prethodno okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada.

Ulah je detonirao bombu ručne izrade zalijepljenu za svoje tijelo u podzemnoj željeznici u Njujorku i tom prilikom povrijedio tri osobe i sebe, a incident se dogodio u jutarnjim satima po lokalnom vremenu na stanici u blizini Tajms skvera.

Komesar njujorške policije Džejms O'Nil saopštio je ranije da je eksplozija u podzemnoj željeznici povezana sa terorizmom, prenio je AP.

Organi reda saopštili su da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa tom grupom.

Bonus video: