Rusija od 1. aprila obnavlja letove sa šest zemalja

Obnavljaju se redovne vazdušne veze sa Venecuelom, Sirijom, Tadžikistanom, Uzbekistanom i Šri Lankom, kao i sa Njemačkom"

5161 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Rusija će od 1. aprila obnoviti vazdušne veze sa šest zemalja, uključujući Njemačku, pošto ih je suspendovala u velikoj mjeri kako bi zaustavila širenje koronavirusa, saopštila je danas ruska vlada.

"Odlučeno je da se od 1. aprila, na uzajamnoj osnovi, obnove redovne vazdušne veze sa Venecuelom, Sirijom, Tadžikistanom, Uzbekistanom i Šri Lankom, kao i sa Njemačkom", navodi se u saopštenju Vlade.

Redovni letovi obavljaće se dva puta nedjeljno između Moskve i Karakasa i jednom nedjeljno između Moskve i Damaska. Međutim, ruske granice ostaju zatvorene, osim za vrlo ograničene izuzetke.

Za Njemačku će se redovni letovi obavljati nekoliko puta nedjeljno iz Moskve i Sankt Peterburga za Frankfurt i Berlin, dodala je ruska vlada.

Rusija, koja je do danas zvanično zabilježila više od 4,4 miliona slučajeva koronavirusa i više od 96.000 smrtnih slučajeva, do sada je odobrila tri vakcine protiv koronavirusa i računa da će njena masovna kampanja vakcinacije, koja je započeta u januaru, povoljno uticati na borbu protiv epidemije.

Bonus video: