Napad kod Kapitola, ubijeni policajac i napadač

Robert Konti, vršilac dužnosti šefa policijske uprave, kazao je da današnji napad "vjerovatno nije povezan s terorizmom"

52113 pregleda 72 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ažurirano: 02.04.2021. 21:58h

Jedan policajac preminuo je, dok je drugi povrijeđen nakon što se jedan vozač automobilom zabio u barikadu na kontrolnom punktu u blizini zgrade Kapitola u Vašingtonu, javlja CNN.

Napadač, koji je jednog od policajaca ranio i nožem, takođe je preminuo od posljedica ranjavanja iz vatrenog oružja.

Policijski službenik je pucao u napadača koji je prevezen u bolnicu, ali je kasnije preminuo.

Izvor iz Kongresa rekao je za CNN ranije da je napadač, nakon što je udario vozilom u barikadu, izašao iz vozila mašući nožem.

Robert Konti, vršilac dužnosti šefa policijske uprave, kazao je da današnji napad blizu Kapitola "vjerovatno nije povezan s terorizmom".

"Čini se da to nije povezano s terorizmom. Nastavićemo s istragom kako bismo utvrdili postoji li neka vrsta veze u tom smislu", kazao je.

Policija je ubrzo nakon konferencije saopštila da je bezbjednosna prijetnja na Kapitolu gotova, a CNN je u 15:20 sati po lokalnom vremenu napisao kako su zgrade Kongresa otvorene.

Policija Kapitola saopštila je ranije da su reagovali nakon prijave da je neko vozilom udario dva policajca i da je osumnjičeni priveden. "Oba policajca su povrijeđena, a svo troje su prebačeni u bolnicu", naveli su iz policije.

Bonus video: