specijalna operacija

Borbe u Kolumbiji: Ubijeno 14 pobunjenika disidenata Fark i jedan vojnik

U Tviter poruci komandant kopnene vojske general Eduardo Zapateiro rekao je da su vojnici napadnuti juče eksplozivnim napravama i da je u borbama pored jednog poginulog vojnika bilo i ranjenih

3945 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najmanje 14 pobunjenika disidenata bivše kolumbijske marksističke gerile Fark, razoružane poslije mirovnih pregovora 2016, i jedan vojnik ubijeni su u borbama na jugozapadu Kolumbije, javile su vlasti te zemlje.

U Tviter poruci komandant kopnene vojske general Eduardo Zapateiro rekao je da su vojnici napadnuti juče eksplozivnim napravama i da je u borbama pored jednog poginulog vojnika bilo i ranjenih.

Ministar odbrane Diego Molano ranije je javio da je "14 ljudi neutralizovano tokom vojnih operacija" u oblasti Argelia u departmanu Kauka.

Prema ministru vojnici su sprovodili specijalnu operaciju naređenu poslije napada automobilom bombom u kome su povrijeđene 43 osobe 27. marta u susjednoj opštini Korinto.

Taj napad pripisan je disidentima Revolucionarnih oružanih snaga Kolumbije (Fark).

Bez ujedinjene komande disidenti su rasuti u raznim grupama i broje oko 2.500 boraca koji uglavnom žive od trgovine drogom i ilegalnog vađenja rude, navode kolumbijske vlasti.

U Kauki oni se spore oko tih prihoda sa Vojskom za nacionalno oslobođenje (ELN) posljednjom gerilom još aktivnom u Kolumbiji.

Preporučujemo za Vas