AMERIČKI SENATOR UPOZORIO PENTAGON

Grejem: Bliži se sukob sa Sjevernom Korejom, skloniti porodice američkih vojnika iz Južne Koreje

"Približavamo se vojnom sukobu zato što Sjeverna Koreja ide ka tehnologiji interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružjem na vrhu koja ne samo da može da dosegne do Amerike, već i da isporuči to oružje. Ponestaje nam vremena", rekao je Grejem
115 pregleda 5 komentar(a)
Lindzi Grejem, Foto: Reuters
Lindzi Grejem, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2017. 20:38h

Američki republikanski senator Lindzi Grejem je pozvao Pentagon da počne sa sklanjanjem porodica pripadnika američke vojske iz Južne Koreje.

On je upozorio da se bliži sukob sa Sjevernom Korejom.

"Ludo je poslati supruge i djecu u Južnu Koreju obzirom na provokacije Sjeverne Koreje. Tako da želim da oni (Pentagon) prestanu sa slanjem i mislim da je sada vrijeme za početak sklanjanja porodica američkih vojnih lica iz Južne Koreje", rekao je Grejam koji je član Komiteta Senata oružanih snaga SAD za Si-Bi-Es, prenosi Rojters.

Nakon što je Sjeverna Koreja u srijedu ispalila najnoviju interkontinentalnu balističku raketu dalekog dometa u čijem dometu je, prema navodima zvaničnog Seula i Vašington, Grejem je istakao da je ovaj događaj dokaz da se bliži vojni sukob.

"Približavamo se vojnom sukobu zato što Sjeverna Koreja ide ka tehnologiji interkontinentalne balističke rakete sa nuklearnim oružjem na vrhu koja ne samo da može da dosegne do Amerike, već i da isporuči to oružje. Ponestaje nam vremena", rekao je Grejem.

Rojters navodi da je administracija američkog predsjednika Donalda Trampa u više navrata je saopštila da su sve opcije na stolu kada je riječ o rješenju pitanja balističkog i nuklearnog oružanog programa kao i vojnog programa Sjeverne Koreje, ali da i dalje preferira diplomatski put.

Preporučujemo za Vas