više eksplozija u prijestonici avganistana

Najmanje 40 mrtvih u napadu na školu u Kabulu

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, a talibanski portparol Zabiulah Mudžahid negirao je umiješanost pobunjeničke grupe i osudio incident

3731 pregleda 4 komentar(a)
Kabul (ilustracija), Foto: Shutterstock
Kabul (ilustracija), Foto: Shutterstock

Najmanje 40 osoba je poginulo, a na desetine je ranjeno u više eksplozija koje su se danas dogodile u školi u avganistanskoj prijestonici Kabulu, rekao je Rojtersu avganistanski zvaničnik koji je želio da ostane anoniman.

Portparolka Ministarstva obrazovanja Najiba Arian kazala je da je u pitanju zajednička srednja škola za djevojčice i dječake koji uče u tri smjene.

„Druga (smjena) je za učenice, koje su i najviše nastradale u napadu“, rekla je Arian.

Na snimcima prikazanim na lokalnoj televiziji Tolo njuz vide se dramatične scene ispred škole, knjige i školske torbe rasute po putu sa tragovima krvi i stanovnici koji žure da pomognu žrtvama.

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Tarik Arian ranije je saopštio da je broj poginulih 25, ali nije precizirao uzrok eksplozija, dok je portparol ministarstva zdravlja rekao da je do sada 46 osoba prebačeno u bolnice.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, a talibanski portparol Zabiulah Mudžahid negirao je umiješanost pobunjeničke grupe i osudio incident.

Preporučujemo za Vas