Argentina završila akciju potrage za nestalom podmornicom

Nade da će posada biti spasena "potonule" su kada je ustanovljena sumnjiva eksplozija u blizini mjesta gdje je posljednji put locirana podmornica, navodi BBC
1 komentar(a)
argenitina podmornica, Foto: Reuters
argenitina podmornica, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2017. 08:19h

Argentinska mornarica je objavila da je završila, bezuspješno, akciju spasavanja posade podmornice koja je nestala prije dvije nedjelje, piše N1.

U podmornici su se nalazila 44 člana posade.

"Uprkos velikim naporima, nije moguće locirati podmornicu", rekao je portparol argentinske mornarice Enrike Balbi, prenosi BBC.

S podmornicom ARA San Huan je posljednji kontakt uspostavljen 15 novembra.

Nade da će posada biti spasena "potonule" su kada je ustanovljena sumnjiva eksplozija u blizini mjesta gdje je posljednji put locirana podmornica, navodi BBC.

Kapetan Balbi je dodao da je potraga trajala dvaput duže nego što je procjena da bi posada mogla da preživi u potopljenom plovilu. Naveo je da, ipak, ne može da kaže ništa o sudbini posade.

Saopštio je da u oblastima u kojima je vršena potraga nije nađen nijedan dokaz o brodolomu.

Podmornica ARA San Juan posljednji je put javila svoj položaj u blizini južne argentinske obale, putujući od luke Ušuaja prema bazi u Mar del Plati. Prethodno je prijavila požar na akumulatoru, saopštila je ranije argentinska mornarica.

Bonus video: