Ubica iz San Hozea skladištio oružje u kući: Pronađeno 12 pištolja, 32 puške, 25.000 metaka...

Kesidi je počinio samoubistvo pošto je ubio devet svojih kolega, starosti od 29 do 63 godine, u javnom saobraćajnom preduzeću gdje je radio 20 godina

6687 pregleda 4 komentar(a)
Kesidi, Foto: Reuters
Kesidi, Foto: Reuters

Masovni ubica iz Kalifornije Semjuel Kesidi, koji je ubio devet svojih kolega u javnom saobraćajnom preduzeću u San Hozeu, skladištio je u svojoj kući oružje i 25.000 metaka.

Istražitelji su pronašli 12 pištolja, 32 automatske puške, kante benzina i Molotovljeve koktele u Kesidijevoj kući u San Hozeu, saopštila je policija, prenosi Glas Amerike.

Kesidi je isplanirao da svoju kuću zapali u isto vrijeme dok je na radnom mjestu ubijao svoje kolege, pa je na šporet stavio hemikaliju koja je trebalo da se zagrije i zapali sve okolo, a pored šporeta su bili i meci, rečeno je iz policije.

Kesidi je počinio samoubistvo pošto je ubio devet svojih kolega, starosti od 29 do 63 godine, u javnom saobraćajnom preduzeću gdje je radio 20 godina.

Motiv je i dalje nepoznat.

Iako su neki svjedoci ubistva rekli da je Kesidi pucao na određene kolege, policija je saopštila da je "jasno da je Kesidi planirao da ubije što više ljudi".

Napad u San Hozeu jedan je u nizu masovnih ubistava koja su sve češća u posljednje vrijeme u SAD, nakon zatvaranja uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Od 2006. godine u SAD je registrovano 14 masovnih ubistava na radnim mestima.

Bonus video: