Majami: Dvije osobe ubijene a najmanje 20 ranjeno u pucnjavi

"Riječ je o hladnokrvnim ubicama koji su nasumice pucali na grupu ljudi. Mi ćemo istjerati pravdu na čistac", poručio je načelnik policije

7901 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dvije su osobe ubijene, a najmanje 20 ih je ranjeno kad su trojica muškaraca otvorila vatru na okupljene koji su čekali ispred dvorane u Majamiju u kojoj je trebalo da se održi koncert, izvijestila je lokalna policija.

Pucnjava se dogodila tokom noći u trgovačkom dijelu Majamija, a "mjesto zakazanog događaja bila je dvorana za bilijar ispred koje je čekala nekolicina zainteresovanih za koncert", stoji u saopštenju policije, prenosi Hina.

U jednom trenutku su tri naoružana muškarca izašla iz automobila i počela nasumično da pucaju na okupljene. Pobjegli su istim automobilom.

Dvije osobe su pritom smrtno stradale, a 20 povrijeđenih je prevezeno u lokalnu bolnicu. Dvoje je u kritičnom stanju.

Načelnik policije ove četvrti, Alfredo Ramirez, osudio je taj čin.

"Riječ je o hladnokrvnim ubicama koji su nasumice pucali na grupu ljudi. Mi ćemo istjerati pravdu na čistac", poručio je.

U Sjedinjenim Državama česti su ciljani oružani napadi na škole, poslovne zgrade ili trgovačke centre. Tokom prošle godine u zemlji se povećao broj ubistava.

Američki predsjednik Džozef Bajden prošli mjesec je oružano nasilje koje se neprestano događa u Sjedinjenim Državama nazvao "epidemijom" i "međunarodnom sramotom".

Bonus video: