Asad: Prijetnje Zapada zasnovane na lažima

Na sastanku sa savjetnikom iranskog vrhovnog vođe Alijem Akbarom Velajatijem, Asad je rekao da prijetnje Zapada ugrožavaju međunarodni mir i stabilnost i da bi vojna akcija protiv Sirije "dodatno destabilizovala" region
0 komentar(a)
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Bašar al Asad, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.04.2018. 11:27h

Sirijski predsjednik Bašar al Asad izjavio je danas da su prijetnje Zapada napadom na njegovu zemlju poslije navodnog hemijskog napada, zasnovane na "lažima" s ciljem da ponište napredovanje njegovih snaga blizu Damaska.

Asad je rekao da su zapadne zemlje postale agresivne pošto su izgubile svoju "opkladu" na opozicione snage u istočnim predgrađima Damaska, prenio je Asošijetid pres.

Na sastanku sa savjetnikom iranskog vrhovnog vođe Alijem Akbarom Velajatijem, Asad je rekao da prijetnje Zapada ugrožavaju međunarodni mir i stabilnost i da bi vojna akcija protiv Sirije "dodatno destabilizovala" region.

SAD i druge zemlje sa Zapada su zaprijetile vojnom akcijom poslije navodnog hemijskog napada vladinih snaga na pobunjenike u kojem je poginulo 40 ljudi.

Sirijska vlast negira optužbe.

Rusija, ključni saveznik Sirije, navodi da su snage sirijske vade preuzele potpunu kontrolu nad Dumom, posljednjem uporištu pobunjenika u istočnim predgrađima Damaska gdje se navodno dogodio napad.

Bonus video: