Napad kod Damaska, stradalo najmanje 23 civila

Sirijska opoziciona Opeservatorija za ljudska prava saopštila je da je u današnjim napadima poginulo 25 civila
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2017. 17:39h

23 civila stradalo je u napadu u istočnoj Guti, pobunjeničkom području u blizini Damaska gdje vlada teška humanitarna kriza, navode aktivisti.

Prema njihovim rečima, napad je pripisan sirijskim vlastima.

Napad pokazuje da sukobi ne jenjavaju uoči nastavka mirovnih pregovora u Ženevi o okončanju rata i političkoj tranziciji u Siriji, navodi agencija AP.

Vladini avioni i artiljerija izvršili su seriju napada na rezidencijane djelove Istočne Gute, koju su sirijske snage opkolile 2013. godine, i koja je dio četiri "zone bez sukoba" koje su ove godine formirane u Siriji u cilju uspostavljanja trajnog primirja. Opservatorija je navela da uprkos tome sirijske snage od polovine novembra sprovode vazdušne napade na tom području gdje živi oko 400.000 stanovnika suočenih s teškim nestašicama hrane i ljekova. Sirijska opoziciona Opeservatorija za ljudska prava saopštila je da je u današnjim napadima poginulo 25 civila.

Lokalni Medija centar u Guti i sirijska civilna zaštita, poznata kao Bijeli šlemovi objavili su snimke na kojima se vidi kako spasioci ukljanjaju tijela poginulih sa ulica u naseljenom dijelu grada. Sirijski aktivisti nedavno su saopštili novi bilans žrtava građanskog rata u Siriji koji je započet u martu 2011. godine. Prema njihovim informacijama, u sirijskom sukobu je stradalo oko 400.000 ljudi.

Galerija

Bonus video: