Četiri člana muslimanske porodice ubijena u napadu vozilom u Kanadi

"Postoje dokazi da se radilo o smišljenom i planiranom činu, motivisanom mržnjom. Vjerujemo da su žrtve bile meta jer su bili muslimani", rekao je policijski istražitelj Pol Vajt

13198 pregleda 168 reakcija 18 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Četiri člana muslimanske porodice u južnom Ontariju stradala su, dok je peti član - dijete povrijeđeno u planiranom napadu kamionetom, motivisanom mržnjom, saopštila je danas kanadska policija.

Osumnjičeni, dvadesetogodišnjak, uhapšen je ubrzo poslije napada i optužen je za ubistva sa predumišljajem i za pokušaj ubistva.

"Postoje dokazi da se radilo o smišljenom i planiranom činu, motivisanom mržnjom. Vjerujemo da su žrtve bile meta jer su bili muslimani", rekao je policijski istražitelj Pol Vajt i dodao da se napad dogodio u nedjelju uveče.

Prema njegovim riječima, policija je pregledala objave na društvenim mrežama napadača, identifikovanog kao Natanijel Veltman.

Pet članova porodice čekalo je u nedjelju da pređe raskrsnicu kada je kamionet uletio u njih.

Imena žrtava nisu otkrivena, ali je riječ o osobama koje su imale 74, 46, 44 i 15 godina. U tom napadu je povrijeđeno dete od 10 godina koje je sada na bolničkom liječenju.

Bonus video: