Predsjednik Egipta osudio napad: Oružane snage i policija osvetiće naše mučenike

Ocijenio je da patnje žrtava nijesu bile uzalud i dodao da će samo doprinijeti insistiranju na borbi protiv terorizma, prenio je Asošiejted pres
1 komentar(a)
Abdel Fatah el Sisi, Foto: NickTyrone.com
Abdel Fatah el Sisi, Foto: NickTyrone.com
Ažurirano: 24.11.2017. 17:33h

Predsjednik Egipta Abdel Fatah el-Sisi osudio je napad na džamiju koji se dogodio danas na Sinajskom poluostrvu, označivši ga "zločinačkim i kukavičkim" i izrazivši saučešće žrtvama i njihovim porodicama.

U obraćanju emitovanom na televiziji, Sisi je upozorio da napad "neće proći nekažnjen" i da će Egipat istrajati u svom ratu protiv terorizma.

Ocijenio je da patnje žrtava nijesu bile uzalud i dodao da će samo doprinijeti insistiranju na borbi protiv terorizma, prenio je Asošiejted pres.

"Oružane snage i policija osvetiće naše mučenike i donijeti bezbjednost i stabilnost silom uskoro", najavio je egipatski lider zaprijetivši da će "brutalnom snagom" odgovoriti na napad.

Egipatski zvaničnci saopštili su da su napadači iz četiri vozila aktivirali eksploziv i pucali na vernike za vrijeme tradicionalih molitvi petkom, ubivši najmanje 235 i ranivši najmanje 109, prema najnovijem bilansu koji je prenijela agencija Frans pres.

Bonus video: