Ko je tinejdžerka čiju slobodu žele Rijana i Kim Kardašijan?

Da joj se danas sudi, Sintoja bi bila tretirana kao žrtva seks trafikinga
121 pregleda 1 komentar(a)
Sintoja Braun, Foto: Twitter
Sintoja Braun, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.11.2017. 11:46h

Neke od najpopularnijih žena iz svjetskog šou biznisa podržale su kampanju da se oslobodi 16-godišnja Sintoja Braun.

Djevojka je 2004. godine osuđena na doživotnu kaznu zatvora jer je upucala 43-godišnjeg Džona Elena iz Nešvila koji ju je u svoj dom doveo zbog pružanja seksualnih usluga.

Tada tinejdžerka, završila je na ulici kao prostitutka, nakon što ju je momak izbacio na ulicu i zatražio da se vrati sa novcem. Mediji tog maldića ga opisuju kao nasilnog zavisnika od droga koji ju je zlostavljao.

Klijent koji je postao Sintojina žrtva pokazao joj je u stanu kolekciju pištolja, hvaleći se da je bivši pripadnik vojske. Kako je kazala kasnije, ta činjenica ju je unervozila.

Večerala je sa njim, gledala TV, a ond azavršila u njegovom krevetu.

"Jako me uhvatio, pomislila sam da će me udariti."

Sintoja je kazala da se uspaničila, mislila je da će uzeti pištolj. Ubijeđena da će on ju ubiti, Sintoja ga je upucala u glavu.

Utvrđeno je da je Sintoja Braun te noći pretučena i u više navrata silovana. Tužioci su djevojku optužili da je ubila muškarca kako bi ga opljačkala, budući da je sa mjesta zločina pobjegla sa njegovim novčanikom i pištoljima.

Porota ju je proglasila krivom ubistvo s predumišljajem, krivično djelo ubistvo, i razbojništvo.

Kako je život ove djevojke upropašćen i prije nego što je postala punoljetna? Ovih dana se o tome disktuje na društvenim mrežama, a rijaliti zvijezda Kim Kardašijan, pjevačica Rijana i supermodel Kara Delevinj podijelile su emotivne poruke sa heštegom #FreeCyntoiaBrown (Oslobodite Sintoju Braun).

"Sistem je zakazao", tvitnula je Kardašijan, "Juče sam zvala svoje adovate da vidim šta može da se uradi kako bi se ovo popravilo."

I Rijana je slično reagovala:

"Svi vi odgovorni za kažnjavanje djece, nadam se da vam Bog neće podariti djecu."

Ovaj slučaj već je promijenio zakon u američkoj državi Tenesi. Po novom zakonu više ne postoji "dječja prostitucija". Da joj se danas sudi, Sintoja bi bila tretirana kao žrtva seks trafikinga. Ipak, djevojka u zatvoru izdržava kaznu kao seksualna radnica koja je ubila klijenta.

Peticija kojom se traži oslobađanje Sintoje Braun za sada ima preo 186.000 potpisa.

Bonus video: