Stravični zločini u Meksiku: 16 osoba mučeno prije likvidacije, dva tijela visila sa nadvožnjaka

Tijela su pronađena svega nekoliko dana pošto su u pripadnici narko-kartela, u istom, gradu ubili i na most okačili tijela dvojice policajaca, čiji je nestanak prijavljen svega nekoliko dana ranije

10001 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Talas nasilja koji u Meksiku odnosi bezmalo 100 života dnevno, nastavljen je serijom stravičnih zločina u Zakatekasu, gdje su u posljednjih nekoliko dana pronađena tijela 16 osoba, većinom mučenih prije likvidacije, prenosi Radio televiyija Srbije (RTS).

Meksička policija pronašla je tijela dvije, za sada neidentifikovane osobe, kako vise sa nadvožnjaka, piše lokalni Informativo, prenosi RTS.

Na tijela su bile okačene poruke, što navodi na zaključak da su te dvije osobe stradale u obračunu dva moćna kartela, "Halisko nju generejšn kartela" i rivalskog klana iz Sinaloe.

Tijela su pronađena svega nekoliko dana pošto su u pripadnici narko-kartela, u istom, gradu ubili i na most okačili tijela dvojice policajaca, čiji je nestanak prijavljen svega nekoliko dana ranije.

Sredinom, juna mafijaši su na sličan način objesili tijela još tri žrtve obračuna, navodi RTS.

Od ukupno 16 tijela pronađenih posljednjih dana, dvije žrtve su bile razapete na krst.

U ratu narko bandi u Meksiku je od 2013. godine ubijeno 120.000 ljudi, dok se još 27.000 vode kao nestali.

Meksički mediji takođe navode da se u toj državi u posljednje vrijeme bilježi bezmalo sto ubistava dnevno i da je prethodne godine ubijeno 34.600 ljudi, navodi RTS.

Bonus video: