Ambasador: Ubice predsjednika Haitija su bili profesionalni plaćenici

"To je bio dobro organizovan napad i radi se o profesionalcima", rekao je ambasador novinarima

12882 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ubice predsjednika Haitija Žovenela Moiza, ubijenog danas, bili su "profesionalni" plaćenici koji su se predstavili kao američki agenti i koji su moguće već napustili zamlju, rekao je ambasador Haitija u SAD.

Počinioci su se predstavili u rezidenciji predsjednika Moiza kao pripadnici američke Agencije protiv droge (DEA), ali njihovo ponašanje nije odgovaralo toj tvrdnji, rekao je ambasador Boki Edmond.

"To je bio dobro organizovan napad i radi se o profesionalcima", rekao je ambasador novinarima. Rekao je da imaju video snimak i da misle da se radi o plaćenicima.

Rekao je da će prva dama Martin Moiz, koja je ranjena u napadu, biti evakusiana u bolnicu u Majamiju na liječenje.

U toku je istraga da se utvrdi gdje se nalaze ubice, koja im je motivacija i čiji su državljani, rekao je ambasador i potvrdio ranije navode da su oni između sebe govorili španski.

Po njegovom mišljenju ubice su već napustile Haiti, vjerovatno su otišli u Dominikansku Republiku, zemlju sa kojom Haiti dijeli ostrvo Hispanjola.

"Ne znamo da li su otišli ili su još tu", rekao je on i dodao: "Ako nisu u zemlji mogu da odu jedino preko kopnene granice jer nema aviona".

Edmond je rekao da je korišćen neki privatni avion to bi primijetila civilna avijacija, dok bi izlazak iz zemlje preko kopnene granice moglo da prođe neprimijećeno.

Bonus video: