Bajden poručio Putinu da preduzme mjere protiv sajber kriminalaca: Zadržavamo pravo da branimo svoj narod...

Razgovor je uslijedio manje od mjesec dana nakon što su se dvojica lidera sastala u Ženevi, kada je Bajden uputio upozorenje Putinu da se prestane sa sajber napadima na američke kompanije, a za čiji se najveći dio smatra da dolaze iz Rusije

6194 pregleda 4 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Američki predsjednik Džozef Bajden rekao je danas ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, sa kojim je razgovarao telefonom, da mora da "preduzme akciju" protiv sajber kriminalaca koji djeluju u njegovoj zemlji i da SAD zadržavaju pravo da " brane svoj narod i svoju kritičnu infrastrukturu '', saopštila je Bijela kuća.

Razgovor je uslijedio manje od mjesec dana nakon što su se dvojica lidera sastala u Ženevi, kada je Bajden uputio upozorenje Putinu da se prestane sa sajber napadima na američke kompanije, a za čiji se najveći dio smatra da dolaze iz Rusije.

Posljednji rensomver napad, koji se dogodio prošlog vikenda, dovodi se u vezu sa hakerskom grupom REvil sa sjedištem u Rusiji.

Bijela kuća je navela da je "Bajden naglasio potrebu da Rusija preduzme mjere za ometanje rensomver grupa koje djeluju u Rusiji i naglasio da je posvećen kontinuiranom angažovanju na široj prijetnji koju predstavlja rensomver".

Bajden je ponovio da će SAD preduzeti sve neophodne mjere da odbrane svoj narod i svoju infrastrukturu, dodala je Bijela kuća.

Bonus video: