23 osobe izvučene iz ruševina

U rušenju hotela u Kini 17 mrtvih, završena potraga za preživjelim

Istražitelji će ispitati uzrok rušenja hotelske zgrade, a policija je pozvala na razgovor predstavnike hotela, direktore i one koji su radili na nacrtu i izgradnji zgrade

3589 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Broj mrtvih u rušenju trospratnog hotela u istočnoj Kini porastao je na 17, objavile su kineske vlasti i istovremeno označile kraj potrage i akcije spasavanja.

Hotel Sidži Kajuan u gradu Sudžou srušio se u ponedjeljak popodne.

Gradske vlasti su na društvenim mrežama objavile da su 23 osobe izvučene iz ruševina, od kojih je samo šest preživjelo.

Spasioci su koristili kranove, merdevine, opremu za sječenje metala, kao i pse u potrazi za preživjelima. Većina nastradalih su bili gosti hotela.

Više od 600 ljudi uključujući tim za spasavanje za vrijeme zemljotresa i 120 vozila angažovano je u operacijama potrage.

Grad Sudžou nalazi se u provinciji Džjangsu blizu Šangaja.

Najviši komunistički zvaničnik provincije Džjangsu, sekretar Komunističke partije Lou Ćindjijan, juče je posjetio spasioce i porodica žrtava, saopštile su gradske vlasti.

Hotel Sidži Sudžu
foto: Reuters

Istražitelji će ispitati uzrok rušenja hotelske zgrade, a policija je pozvala na razgovor predstavnike hotela, direktore i one koji su radili na nacrtu i izgradnji zgrade. Pojedini su stavljeni pod neku vrstu nadzora ili su u pritvoru.

Trospratni hotel Sidži Kajuan sa 54 sobe otvoren je 2018. godine, pokazuje jedna kineska onlajn aplikacija.

Sudžu je popularna turistička destinacija i veliki poslovni centar.

Preporučujemo za Vas