u zatvoru gotovo dvije godine čeka suđenje

Ar Keli optužen i za zlostavljanje tinejdžera

Sudija tek treba da donese odluku o tome da li će se novi dokazi razmatrati

2822 pregleda 0 komentar(a)
Crtež iz sudnice, Foto: Reuters
Crtež iz sudnice, Foto: Reuters

Američka muzička zvijezda Ar Keli suočava se sa novim optužbama o seksualnom zlostavljanju.

Pjevač je optužen da je 2006. godine iskoristio 17-godišnjeg mladića nakon upoznavanja u Mekdonaldsu, kao i da je primorao više ženskih osoba na odnose sa drugim mladićem dok ih je on snimao, prenosi B92.

Tužioci tvrde da je pjevač zlostavljao tinejdžera kojeg je upoznao u čikaškom Mekdonaldsu 2006. godine, javlja BBC.

Oni žele da se dokazi o ovom i drugim navodnim zločinima, koji nisu u optužnicama, razmotre na ročištu zakazanom za avgust.

Sudija tek treba da donese odluku o tome da li će se novi dokazi razmatrati, a Keli u zatvoru gotovo dvije godine čeka suđenje.

Jedna od najvećih ritam i bluz zvijezda devedesetih poriče da je ikada ikoga zlostavljao, a njegovi advokati nisu komentarisali najnovije navode.

Robert Silvester Keli, poznatiji kao Ar Keli, pred sudom u Njujorku treba da se pojavi sljedećeg mjeseca zbog optužbi koje uključuju seksualno iskorišćavanje djece, pravljenje nepristojnih slika maloletnika, reketiranje i ometanje sudskog postupka.

Za nedjela iz tih optužbi dobitnika Gremija tereti šest neimenovanih žena i djevojaka.

Tužioci bi takođe željeli da porotnici istovremeno čuju za više od desetak drugih ljudi koji tvrde da ih je Keli zlostavljao, prijetio im ili ih maltretirao.

Među njima je 17-godišnji mladić i ambiciozni muzičar, kojeg je Keli navodno upoznao u Mekdonaldsu, a zatim pozvao u svoj studio u Čikagu.

Nakon što mu je ponudio pomoć u muzičkoj karijeri, Ar Keli je imao seksualni kontakt s njim dok je bio maljoletan.

Tužioci kažu da je isti mladić Kelija upoznao sa prijateljem, koji je imao 16 ili 17 godina, a sa kojim je pjevač imao seksualnu vezu nekoliko godina kasnije.

Takođe, u dodatnim optužbama navodi se da je 54-godišnji pjevač prisilio nekoliko ženskih osoba, uključujući i maloljetnicu, na seks sa mladićem dok ih je on snimao.

Tvrdnje dvojice mladića i drugih oštećenih, navode tužioci, treba da pokažu da navodna Kelijeva nedjela „nisu bili izolovani događaji već dio šireg obrasca ponašanja“.

Glasine o seksualnom zlostavljanju prate ga od posljednje decenije 20. vijeka, ali je više optužnica podnijeto pred sudom tek nakon objavljivanja šestodjelnog dokumentarca Surviving R Kelly, početkom 2019. godine na Netfliksu.

Popularnog američkog pjevača, plesača, autora tekstova pesama i glumca pojedine kolege kritikuju javno i pružaju podršku njegovim žrtvama. Neke kolege su prekinule saradnju.

Preporučujemo za Vas