Četvoro poginulih u požarima u Turskoj, Ukrajina poslala avione za gašenje

Turski ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli izjavio je da se vatrogasci i dalje bore protiv šumskih požara na 20 lokacija u šest pokrajina

5510 pregleda 0 komentar(a)
Požar u blizini grada Manavgat, Foto: REUTERS
Požar u blizini grada Manavgat, Foto: REUTERS

Broj poginulih u šumskim požarima na jugu Turske porastao je na četiri, saopštili su turski zvaničnici.

Novi broj žrtava objavljen je nakon što je dvadesetpetogodišnji volonter poginuo u četvrtak, 29. jula, kasno uveče u Marmarisu, na oko 320 kilometara zapadno od Antalije.

Turska agencija Anadolija javila je da je poginuli muškarac donosio vodu za piće vatrogascima, ali da je doživio saobraćajnu nesreću na motociklu i izgubio život u vatri.

Vatrogasni timovi nastavljaju borbu protiv požara, koji su spalili kuće i prinudili stanovništvo da se evakuiše iz naselja i odmarališta na plažama.

Turski ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli izjavio je da se vatrogasci i dalje bore protiv šumskih požara na 20 lokacija u šest pokrajina.

On je precizirao da su požari i dalje aktivni u u području Sredozemlja i oblasti kod Egejskog mora, te da je ugašena vatra na 50 lokacija.

Ministar navodi da je prerano da se kaže da su požari pod kontrolom, ali je napomenuo da vatrogasci napreduju u borbi protiv vatre, javio je AP.

Ukrajinska služba za vanredne situacije poslala je u petak, 30. jula, dva vatrogasna aviona An-32P u Tursku kako bi pomogli u gašenju požara, saopštila je ambasada Ukrajine u Beogradu.

Najgori požari dogodili su se u oblastima Manavgat i Akseki, koji se nalaze u pokrajini Antalija.

Bonus video: