Jaka eksplozija u Kabulu, najmanje tri osobe poginule

Visoki bezbjednosni zvaničnik rekao je da je eksploziju vjerovatno izazvao automobil bomba, a očigledna meta, kako se navodi, bila je rezidencija člana parlamenta

7175 pregleda 0 komentar(a)
Kabul (ilustracija), Foto: Shutterstock
Kabul (ilustracija), Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.08.2021. 21:00h

Snažna eksplozija, praćena sporadičnom pucnjavom, dogodila se danas u Kabulu u blizini jako utvrđene "Zelene zone", oblasti u kojoj se nalaze vladine zgrade i ambasade, saopštili su policijski zvaničnici.

Portparol ministarstva zdravlja Ghulam Dastagir Nazari kazao je da su najmanje tri osobe poginule, a sedam je ranjeno, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Visoki bezbjednosni zvaničnik rekao je da je eksploziju vjerovatno izazvao automobil bomba, a očigledna meta, kako se navodi, bila je rezidencija člana parlamenta.

“Dvojica naoružanih ljudi još su bili u tom području i sukobili su se sa avganistanskim snagama bezbjednosti”, kazao je zvaničnik.

AFP je javio da je druga eksplozija odjeknula dva sata poslije prve u Kabulu i da je takođe bila praćena pucnjavom.

Nijedna militantna grupa poslije napada nije preuzela odgovornost.

Nakon eksplozije, stotine civila u Kabulu izašlo je na ulice da izrazi podršku snagama avganistanske vlade i protivljenje talibanima.

Sukobi između avganistanskih snaga i talibana pojačali su se širom zemlje, a talibani su preuzeli kontrolu nad kontrolnim punktovima, trgovačkim i infrastrukturnim objektima.

Bonus video: