Džufri podnijela tužbu protiv britanskog princa Endrjua zbog seksualnog zlostavljanja

Virdžinija Džufri tvrdi da je princ Endrju više puta seksualno zlostavljao tokom 2001, uključujući i napad u vili Džefrija Epstajna u Njujorku i vili Gilejn Maksvel u Londonu

2965 pregleda 1 komentar(a)
Princ Endrju, Foto: Reuters
Princ Endrju, Foto: Reuters

Amerikanka Virdžinija Džufri, koja je optuživala pokojnog milijardera Džefrija Epstajna za seksualno zlostavljanje, iz istog razloga je podnijela tužbu protiv britanskog princa Endrjua.

Džufri je u vrijeme navodnog seksualnog zlostavljanja imala 17 godina.

Sada živi u Australiji, a tužbu je podnijela na Menhetnu.

U saopštenju je navela da "princa Endrjua smatra odgovornim za ono što joj se dogodilo".

Rekla je da se nada da će i ostale žrtve, na njenom primjeru, vidjeti da je moguće da ne ćute i žive u strahu, već da traže pravdu.

Džufri tvrdi da je princ Endrju više puta seksualno zlostavljao tokom 2001, uključujući i napad u vili Džefrija Epstajna u Njujorku i vili Gilejn Maksvel u Londonu.

Princ Endrju je drugi sin kraljice Elizabete.

U intervjuu za BBC 2019. je izjavio da se "ne sjeća ni da je upoznao Vidržiniju Džufri".

Bakingemska palata je poslije prvih navoda Džufri o seksualnom zlostavljanju 2014. saopštila da su "optužbe lažne i neosnovane".

Džefri Epstajn, oko kojeg se vodila glavna istraga, izvršio je samoubistvo u federalnom zatvoru na Menhetnu, gdje je čekao početak suđenja za seksualno zlostavljanje i podvođenje maloljetnica.

Suđenje Gilejn Maksvel za podvođenje maloljetnica počinje u novembru, a ona je negirala krivicu.

ABC njuz je objavio da je Virdžinija Džufri tužila princa Endrjua samo nekoliko dana pred istek roka koji u državi Njujork omogućava žrtvama seksualnog zlostavljanja da tuže napadače, ako se napad desio prije više godina.

Advokat princa Endrjua nije želio da komentariše tužbu.

Bonus video: