Raketa ispaljena iz Gaze na Izrael: Oglasile se sirene za vazdušnu uzbunu

Rakete su ispaljene nekoliko sati pošto su se izraelski vojnici sukobili sa naoružanim Palestincima tokom hapšenja na drugoj palestinskoj teritoriji okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši četvoricu

3812 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube
Ilustracija, Foto: Screenshot/Youtube

Sirene za vazdušnu uzbunu oglasile su se danas na jugu Izraela pošto je raketa ispaljena iz pojasa Gaze, prvi put poslije 11-dnevnog rata između Izraela i palestinskih ekstremista u maju.

Izraelska vojska je saopštila su raketu presrele baterije za protivvazdušnu odbranu.

Raketna vatra bi mogla da ugrozi tromjesečno relativno zatišje koje je prevladalo otkako su se Izrael i ekstremistički islamski Hamas indirektno dogovorili o prekidu vatre.

Odgovornost za rakete nije niko odmah preuzeo.

Rakete su ispaljene nekoliko sati pošto su se izraelski vojnici sukobili sa naoružanim Palestincima tokom hapšenja na drugoj palestinskoj teritoriji okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši četvoricu.

To je jedan od najsmrtonosnijih sukoba u tom području poslije više godina.

Sukob je izbio u Dženinu gdje je napetost visoka otkako je jedan Palestinac ubijen početkom ovog mjeseca, takođe u sukobu s izraelskim snagama.

U najnovijoj pucnjavi pored četvorice ubijenih, jedan Palestinac je teško ranjen, javila je palestinska novinska agencija Vafa (Wafa), a na izraelskoj strani nije bilo žrtava.

Palestinski zvaničnik Husein al Šeik je optužio Izrael za gnusan zločin i na Tviteru kritikovao međunarodnu zajednicu što ćuti o tome i što nije obezbijedila zaštitu palestinskog naroda od "tog ugnjetavanja".

Bonus video: