Izraelski vojnici ubili palestinskog dječaka

Izraelska vojska je saopštila da su Palestinci pucali na izraelske vojnike, te bacali cigle i druge predmete sa krovova kuća tokom akcije hapšenja u izbjegličkom logoru i da su vojnici uzvratili vatrom

4176 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Reuters
Ilustracija, Foto: Reuters

Izraelski vojnici ubili su jutros 15-godišnjeg Palestinca pošto je on očito pokušavao da baci težak predmet sa krova zgrade na vojnika koji je stajao ispod u izbjegličkom logoru Balata, kraj Nablusa na Zapadnoj obali.

Dječak je brzo prenijet u bolnicu u tom gradu, gdje je proglašen mrtvim, javljaju palestinski mediji.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je žrtva Kaled Hašaš preminuo pošto je pogođen metkom u glavu.

Izraelska vojska je saopštila da su Palestinci pucali na izraelske vojnike, te bacali cigle i druge predmete sa krovova kuća tokom akcije hapšenja u izbjegličkom logoru i da su vojnici uzvratili vatrom.

Nijedan vojnik nije ranjen u tom sukobu, a osumnjičeni za umiješanost u "terorističke aktivnosti" je pritvoren, dodaje se u saopštenju.

Od početka maja pripadnici izraelskih snaga ubili su više od 40 Palestinaca.

U jednom incidentu ubijen je 12-godišnji dječak, a izraelski vojnici su rekli da se očito radilo o slučaju pogrešne identifikacije.

Lokalni Palestinci pružaju čvrst otpor tokom noćnih akcija hapšenja na okupiranoj Zpadoj obali, uglavnom bacajući kamenice i molotovljeve koktele, a rijetko koriste bojevu municiju.

Komandant izraelske vojske Aviv Kohavi je početkom ovog mjeseca rekao da se neće tolerisati nesmotreno nepoštovanje ljudskih života zbog velikog porasta broja ubijenih Palestinaca na Zapadnoj obali, prenijeli su izraelski mediji.

Bonus video: