Bajden: Novi napad na aerodrom u Kabulu veoma izgledan u narednih 24 do 36 sati

"Rekao sam da ćemo goniti grupu odgovornu za napad na naše vojnike i nevine civile u Kabulu i jesmo. Nastavićemo da gonimo svakoga ko je umiješan u taj gnusan napad i oni će platiti za to", naveo je Bajden

18190 pregleda 3 komentar(a)
Bajden, Foto: Reuters
Bajden, Foto: Reuters

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden izjavio je da je novi napad ekstremista na aerodrom u Kabulu veoma izgledan u narednih 24 do 36 sati.

Poslije sastanka sa vojnim i bezbjednosnim savjetnicima, Bajden je naveo da je situacija kod aerodroma i dalje "ekstremno opasna" i da "nivo prijetnje terorističkog napada ostaje visok".

Bajden je rekao i da udar koji su SAD rano juče izvele na pripadnike Islamske države neće biti posljednji odgovor njegove administracije na napad džihadista kod aerodroma u četvrtak, u kojem je poginulo 13 pripadnika američke vojske i 169 Avganistanaca.

"Rekao sam da ćemo goniti grupu odgovornu za napad na naše vojnike i nevine civile u Kabulu i jesmo. Nastavićemo da gonimo svakoga ko je umiješan u taj gnusan napad i oni će platiti za to", naveo je Bajden.

Vojska SAD je ranije juče saopštila da je u toku noći bespilotnom letjelicom ubila dva pripadnika ekstremističke grupe Islamska država i jednog ranila.

Bonus video: