Je li Bajden zaspao na sastanku s Benetom: Tviteraši i Republikanci ga optužuju, novinar CNN ga brani

Ono što je privuklo pažnju korisnika mreža je držanje predsjednika SAD koji je sjedjeo gotovo nepokretno, skrštenih ruku i malo se pognuo

17304 pregleda 13 komentar(a)
Benet i Bajden, Foto: Screenshot/Youtube
Benet i Bajden, Foto: Screenshot/Youtube

Video snimak na kome se vidi predsjednik SAD Džozef Bajden koji izgleda kao da je zaspao na sastanku sa premijerom Izraela Naftalijem Benetom postao je popularan na društvenim mrežama.

"Uspavani Džo", kako je klip nazvan, izazvao je veliko interesovanje na Tviteru, a Bajdena su neke članice Kongresa SAD iz Republikanske stranke optužile da je zadrijemao usred sastanka i zatražile njegovu smjenu, navode američki mediji.

Na snimku se vidi kako Benet gleda u pravcu Bajdena i govori o vezama dvije zemlje.

Dvojica lidera su se obratila novinarima u Ovalnom kabinetu poslije sastanka u petak.

"Vi i ja ćemo ispisati još jedno poglavlje divne priče o prijateljstvu naše dvije nacije, Sjedinjenih Američkih Država i jevrejske i demokratske države Izrael", odgovorio je Benet.

"Obojica težimo da učinimo dobro i moramo biti snažni, obojica smo svetionik u vrlo, vrlo olujnom svijetu. Hvala vam gospodine predsjedniče radujem se saradnji sa vama sada i u mnogim godinama koje dolaze. Hvala vam", dodao je premijer Izraela, čuje se na snimku.

Međutim, ono što je privuklo pažnju korisnika mreža je držanje predsjednika SAD koji je sjedjeo gotovo nepokretno, skrštenih ruku i malo se pognuo.

"I zašto bi Džo Bajden tako gledao dole dok premijer Izraela govori ako nije zaspao? On spava, uspavani Džo", objavio je jedan tviteraš.

Drugi korisnik je procijenio da je gnijev izazvalo što je to snimljeno.

"Oh ne, kako to može biti? Premijer Izraela gleda ka Džou Bajdenu izgovarajući velike riječi i Pospani Džo ne uzvraća pogled, zapravo čini se da spava", objavljeno je takođe na Tviteru.

Međutim, novinar Si-En-Ena (CNN) Daniel Dejl koji provjerava političke tvrdnje, izjavio je da Bajden nije spavao tokom sastanka, ocijenivši da su komentari na društvenim mrežama glupost, pošto predsjednik SAD govori, gleda u Beneta, gleda nadolje, ali mu se ruke pomjeraju i odmah odgovara čim je Benet pomenuo ovonedjeljne "teške dane".

Dejl je optužio desničarski sajt "Post milenial" (The Post Millennial) iz njegove rodne Kanade da je umiješan u širenje netačnih tvrdi o politici SAD.

Bonus video: