"heroji koji su se bezrezervno žrtvovali u službi najviših američkih ideala"

Bajden odao poštu američkim vojnicima ubijenim u Kabulu

Bajden se prethodno sastao sa članovima porodica 13 američkih vojnika, koji su u četvrtak poginuli u napadu ekstremista Islamske države na aerodrom u Kabulu, odakle SAD evakuišu hiljade ljudi

9228 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik SAD Džozef Bajden odao je poštu američkim vojnicima ubijenim u Kabulu, čije je posmrtne ostatke dočekao u vazduhoplovnoj bazi u saveznoj državi Delaver.

Bajden se prethodno sastao sa članovima porodica 13 američkih vojnika, koji su u četvrtak poginuli u napadu ekstremista Islamske države na aerodrom u Kabulu, odakle SAD evakuišu hiljade ljudi, prenosi N1.

"Trinaest pripadnika vojske koje smo izgubili bili su heroji koji su se bezrezervno žrtvovali u službi najviših američkih ideala, spasavajući drugima živote. Njihova hrabrost i nesebičnost omogućila je da više od 117.000 ugroženih ljudi bude evakuisano na sigurno“, rekao je Bajden.

Džo Bajden
foto: Reuters

Bajden, koji je u bazu došao sa suprugom Džil, četvrti je vrhovni komandant vojske SAD koji je dočekao posmrtne ostatke američkih vojnika iz Avganistana.

Džo Bajden
foto: Reuters

Poginuli su imali između 20 i 31 godine, a među njima je bio i 20-godišnji marinac iz Vajominga, čija žena treba da se porodi za tri nedjelje.

Petorica poginulih imala su 20 godina i rođena su nedugo prije terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine, koji su bili povod za invaziju SAD na Avganistan.