RIA: Tramp otvoreno pitao Putina je li bilo miješanja u izbore

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov opisao je kako je tekla komunikacija o toj temi između dvojice predsjednika
4 komentar(a)
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.11.2017. 16:31h

Donald Tramp direktno je upitao ruskog predsjednika Vladimira Putina jesu li istiniti navodi o ruskom miješanju u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD, prenosi agencija RIA u nedjelju, dan nakon sastanka dvojice državnika u Vijetnamu.

Američki predsjednik rekao je u subotu da vjeruje Putinu kada je ovaj izjavio da miješanja u izbore nije bilo, uprkos tome što su američke obavještajne agencije potvrdile da ga je bilo, prenosi Hina.

Tramp se poslije sam distancirao od te izjave.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov opisao je kako je tekla komunikacija o toj temi između dvojice predsjednika.

"Zapravo, Tramp je pitao je li moguće da je informacija istinita, koliko može biti istinita, a predsjednik Putin je objasnio svoje stajalište koje glasi da se Rusija nije miješala ni u kakve izbore, pa tako ni u te".

Putin je takođe rekao da ne razumije "kako se o tom pitanju u Sjedinjenim Državama daju neutemeljene izjave", dodao je Peskov.

Navodni ruski pokušaj uticaja na izbore zasjenio je prvu godinu Trampovog predsjedničkog mandata.

Trampovi komentari u subotu podstakli su kritike u SAD s obzirom na to da su američke agencije odavno zaključile da se Rusija upletala u izbore hakovanjem i objavom kompromitujućih poruka elektronske pošte čime je nastojala naštetiti demokratskoj kandidatkinji Hilari Klinton.

U nedjelju je Tramp bio oprezan kako bi pokazao da stoji uz obavještajne agencije.

Bonus video: