Avion je nestao sa radara oko 20 sati po izraelskom vremenu

Svjedok na suđenju Netanjahuu poginuo u avionskoj nesreći

Uzrok pada aviona Cesna 182 koji je poletio sa malog aerodroma u Haifi nije poznat, ali su po svoj prilici na nesreću uticali tehnički problemi prije polijetanja

3016 pregleda 4 komentar(a)
Netanjahu, Foto: Reuters
Netanjahu, Foto: Reuters

U padu aviona kraj Grčke poginuli su nekadašnji zamjenik direktora Ministarstva komunikacija Haim Garoni koji je svjedok na suđenju za korupciju bivšem premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu, i njegova supruga Esti.

Uzrok pada aviona Cesna 182 koji je poletio sa malog aerodroma u Haifi nije poznat, ali su po svoj prilici na nesreću uticali tehnički problemi prije polijetanja.

Avion je nestao sa radara oko 20 sati po izraelskom vremenu.

Lokalni mediji su izvijestili da su tri broda krenula na mjesto pada, uključujući brod obalne straže i ribarski čamac, a poletio je i helikopter grčkih vazduhoplovnih snaga.

Netanjahu je optužen za prevaru, zloupotrebu povjerenja i mito u tri korupcionaška slučaja.

Jedan od njih nazvan Slučaj 4000 odnosi se na promovisanje propisa koji su obezbijedili stotine miliona dolara vlasniku telekomunikacionog giganta Bezeka, Šaulu Eloviču, u zamjenu za pozitivno izvještavanje na popularnom novinskom sajtu kompanije.

Svjedočenje Garona trebalo je da bude fokusirano na donošenje propisa.

On je navodno letio u Sjevernu Makedoniju, a avion je pao kraj ostrva Samosa u Egejskom moru, gdje je navodno trebalo da se snabdije gorivom, prenijeli su izraelski mediji.

Rođak poginulog rekao je da je on volio da leti i da je često letio u inostranstvo, te da je bio odgovoran pilot, tako da ne može da shvati šta se desilo.

Preporučujemo za Vas