KAKO BI ISMIJAO POLITIČKE PROTIVNIKE

Predsjednik Salvadora sam sebi dodijelio titulu diktatora na Tviteru

Bukele (40) koji je na vlasti od 2019. godine, uživa veliku popularnost pošto je pobijedio tradicionalne stranke koje su vladale zemljom 30 godina

8383 pregleda 2 komentar(a)
Najib Bukele, Foto: Reuters
Najib Bukele, Foto: Reuters

Predsjednik Salvadora Najib Bukele, sam je sebi okačio titulu "diktatora" u biografiji na Tviteru, kako bi ismijao svoje političke protivnike koji ga optužuju za prikupljanje moći.

Pošto su na društvenim mrežama počele da kruže glasine o mogućem hakerskom napadu na nalog Bukelea na Tviteru, predsjedništvo Salvadora navelo je Frans presu da je mladi šef države sam napisao tekst.

Bukele (40) koji je na vlasti od 2019. godine, uživa veliku popularnost pošto je pobijedio tradicionalne stranke koje su vladale zemljom 30 godina.

Najib Bukele Tviter
foto: Screenshot

Međutim, njegove autoritarne sklonosti izazvale su velike kritike protivnika i međunarodne zajednice.

Bukele se inače na Tviteru sam definisao kao "Božiji instrument za istoriju" Salvadora.

"Ovdje nema diktature, postoji demokratija koja se slobodno izražava u glasačkim kutijama", izjavio je nedavno predsjednik povodom 200 godina nezavisnosti te centralno-američke zemlje.

Bukele je aludirao na svoju pobjedu na predsjedničkim izborima 2019. i na pobjedu svoje stranke i saveznika koji su dobili ogromnu većinu na parlamentarnim izborima 2021. godine.

Preporučujemo za Vas