Avganistan u posljednjem trenutku odustao od obraćanja u UN-u

Talibani, koji su na vlasti u Avganistanu od avgusta, zatražili su od UN-a da se novi ministar spoljnih poslova koje su oni imenovali obrati pred Generalnom skupštinom UN-a

4770 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ambasador Avganistana u UN-u povučen je sa spiska zemljama čiji se zvaničnici obraćaju na zasijedanju Generalne skupštine svjetske organizacije, saopštile su UN i dodale da je za danas bilo predviđeno obraćanje Avagnistana.

"Ta zemlja je povukla svoje učešće u opštoj raspravi", rekla je za Frans pres portparolka predsjednika Generalne skupštine UN Monika Grejli i dodala da nije naveden razlog.

Ambasador Gulam Isakzai, član kabineta svrgnutog predsjednika Avganistana Ašrafa Ganija, trebalo je danas da održi govor, ali je misija Avganistana pri UN povukla njegovo ime sa spiska govornika.

Talibani, koji su na vlasti u Avganistanu od avgusta, zatražili su od UN-a da se novi ministar spoljnih poslova koje su oni imenovali obrati pred Generalnom skupštinom UN-a.

Međutim, njihov zahtjev, upućen prije nedjelju dana, došao je prekasno da bi bio razmotren, izjavio je neimenovani zvaničnik UN-a.

Bonus video: