Kim Džong Un odbacio ponudu SAD za dijalog

Zvanična sjevernokorejska agencija KCNA je javila da je Kim Džong Un američku ponudu za dijalog ocijenio kao fasadu iza koje se kriju neprijateljski postupci, navodeći i da je riječ o nastavku neprijateljske politike prethodnih administracija

2174 pregleda 0 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un odbacio je ponudu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za dijalog, optuživši predsjednika Džozefa Bajdena (Joseph Biden) da nastavlja "neprijateljske" aktivnosti svojih prethodnika, što je Vašington demantovao.

"Naša politika ima za cilj postepen i praktičan pristup ozbiljnoj i trajnoj diplomatiji sa Sjevernom Korejom", izjavio je u srijedu uveče neimenovani portparol Stejt departmenta, navodeći da SAD "nemaju neprijateljske namjere" prema Pjongjangu.

On je dodao da su SAD spremne da se sastanu sa zvaničnicima Sjeverne Koreje bez preduslova.

Reagujući na izjavu lidera Sjeverne Koreje Kim Džong Una, portparol je izrazio nadu da će Pjongjang prihvatiti ponudu Vašingtona.

Zvanična sjevernokorejska agencija KCNA je javila da je Kim Džong Un američku ponudu za dijalog ocijenio kao fasadu iza koje se kriju neprijateljski postupci, navodeći i da je riječ o nastavku neprijateljske politike prethodnih administracija.

Bonus video: