Najmanje petoro stradalo u ciklonu Šahin koji se kreće kopnenim dijelom Omana

Vlasti u Omanu javile su da su našli tijelo čovjeka koji je nestao kada su ga poplavne vode odnijele iz kola

3137 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Broj stradalih u ciklonu Šahin koji se kreće kopnenim dijelom Omana porastao je danas na pet, a nekoliko iranskih ribara se vode kao nestali.

Vlasti u Omanu javile su da su našli tijelo čovjeka koji je nestao kada su ga poplavne vode odnijele iz kola.

Juče, kada je oluja stigla do kopna, jedno dijete se udavilo a dvoje stranaca iz Azije stradalo je u klizištu.

U Iranu je televizija javila da su spasioci našli tijelo jednog od pet ribara koji su nestali kod Padsabandara, ribarskog sela blizu iranske granice sa Pakistanom.

Juče je zamjenik predsjednika parlamenta Irana Ali Nikzad rekao da strahuje da je čak šest ribara stradalo u ciklonu.

Indijska meteorološka služba, koja prognozira kretanje ciklona u Indijskom okeanu, saoštila je da su vjetrovi ciklona Šahin oslabili na brzinu na 90 kilometara na sat i da će nastaviti da slabe.

Prognozira se da će oluja oslabiti u tropsku depresiju narednih sati. Ciklon Šahin je stigao do kopna sa vjetrovima brzine do 150 kilometara na sat.

Omanska državna televizija objavila je slike preplavljenih puteva i dolina dok se oluja kretala kroz tu zemlju, a njeni obodi su stigli do susjednih Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Emirati, gdje se nalaze Abu Dabi i Dubai izdali su upozorenje stanovnicima da stiže oluja. Vjetrovi su ojačali u Emiratima u nedjelju i prostrujali kompleksom novootvrene Svjetske izložbe Expo 2020 Dubai.

Bonus video: