Mandel: Marijino postignuće je inspiracija svim nezavisnim medijima

Direktor MDIF, suvlasnika ND Vijesti i TV Vijesti čestitao dobitnici Nobelove nagrade

10115 pregleda 1 komentar(a)
Mandel, Foto: Privatna arhiva
Mandel, Foto: Privatna arhiva

Marija Resa je svetionik nezavisnog novinarstva i slobode štampe na globalnom nivou, rekao je Harlan Mandel, izvršni direktor Media Development Investment Fund (MDIF).

"Uprkos tome što je godinama živjela pod stalnom prijetnjom, ostala je uporna u privrženosti istini. Njena hrabrost i posvećenost nadahnjuju nezavisne novinare svuda.”

„Kao što je norveški Nobelov komitet naveo u svojoj izjavi, Marija i Dmitrij Muratov, predstavnici su svih novinara koji se zalažu za istinu, demokratiju i slobodu štampe u sve težim uslovima. MDIF je ponosan što je odigrao malu ulogu u podršci Mariji i Rappleru, baš kao što smo ponosni što stojimo rame uz rame sa desetinama nezavisnih medija širom svijeta. Marijino nevjerovatno postignuće inspiracija je svim medijskim organizacijama sa kojima sarađujemo, potvrda njihovog napornog rada i posvećenosti i najjače moguće podržavanje misije nezavisnog novinarstva", kazao je Mandel.

Američki Media Development Investment Fund je i jedan od suvlasnika ND Vijesti i TV Vijesti, a na sličan način podržava i brojne medije širom svijeta kao što je i Rappler, medij koji vodi Resa, dobitnica Nobelove nagrade.

Bonus video: