Izrael izveo vazdušne udare u centralnoj Siriji, OSDH: Ubijeno najmanje devet provladinih boraca

OSDH sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja nadgleda rat, rekla je da je pogođena baza T4 i da su meta bili pripadnici milicije koja podržava Iran

4863 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.10.2021. 13:18h

Najmanje devet boraca provladinih snaga ubijeno je danas u vazdušnim napadima izraelske vojske u centralnoj Siriji, saopštila je danas opoizciona Sirijska opservatorija za ljudska prava (OSDH).

"Izraelski neprijatelj izveo je vazdušni napad (...) u regionu Palmire, gađajući komunikacijski toranj i nekoliko ciljeva u njegovoj blizini", navela je agencija Sana, pozivajući se na vojne izvore.

OSDH sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koja nadgleda rat, rekla je da je pogođena baza T4 i da su meta bili pripadnici milicije koja podržava Iran.

Udari su izvedeni pet dana pošto su sirijski državni mediji javili da je u izraelskim napadima u provinciji Homs ranjeno šest vojnika.

Izrael je, kako se vjeruje, tokom proteklih godina izveo više napada na djelove Sirije koje kontroliše vlada u Damasku.

Ta zemlja je izvela stotine udara na vojne mete povezane s Iranom, ali rijetko preuzima odgovornost i komentariše takve operacije.

Izraelski lideri smatraju iransko učvršćivanje na sjevernoj granici Izraela crvenom linijom i često napadaju postrojenja povezana sa Libanom i konvoje oružja namijenjene libanskom proiranskom Hezbolahu.

Bonus video: