FOTO Donald Tramp u posjeti Zabranjenom gradu

Kompleks Zabranjenog grada obično je pun turista, ali je za današnju Trampovu posjetu bio prazan. Tramp, Si i njihove supruge prošetali su se kroz veliko i pusto dvorište
68 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 08.11.2017. 12:19h

Predsjednik SAD Donald Tramp i njegov domaćin, kineski predsjednik Si Đinping, obišli su danas sa suprugama Zabranjeni grad u centru Pekinga, na početku njegove posjete Kini.

Kineski predsjednik je priredio veličanstven doček svom američkom kolegi koji je danas stigao u Peking iz Južne Koreje. Prije obilaska Zabranjenog grada, dvojica predsjednika su popili čaj.

Zabranjeni grad iz 15. vijeka bio je carska rezidencija tokom više dinastija. Kompleks Zabranjenog grada obično je pun turista, ali je za današnju Trampovu posjetu bio prazan. Tramp, Si i njihove supruge prošetali su se kroz veliko i pusto dvorište.

Tramp će se tokom dvodnevne posjete više puta sastati s predsjednikom Kine. U centru Trampovih razgovora u Kini biće trgovina i sjevernokorejski nuklearni program. Zvaničnici Bijele kuće naveli su da je posjeta Kini centralni dio predsjednikove duge turneje po regionu.

Prije dolaska u Peking, Tramp je u govoru pred Nacionalnom skupštinom Južne Koreje pozvao Kinu da prestane da podržava Sjevernu Koreju, čiji je najveći trgovinski partner, i rekao da "sve odgovorne zemlje" moraju da se ujedine da bi je izolovale zbog njenog agresivnog razvoja nuklearnog oružja.

Uravnoteženje trgovinske razmjene sa Kinom bila je jedna od glavnih Trampovih tema tokom predizborne kampanje. On je, međutim, naznačio da bi mogao da ublaži te zahtjeve ako bi Kina pomogla oko Sjeverne Koreje.

Kina je treća zemlja koju je Tramp posjetio u okviru svoje azijske turneje. Počeo je putovanje u Japanu i zatim otišao u Južnu Koreju, a iz Pekinga putuje u Vijetnam i na Filipine.

Galerija

Bonus video: