Vođa bande na haitiju zaprijetio

"Ako ne dobijem ono što mi treba, ubiću ove Amerikance"

Otmičari koji su u subotu oteli 17 američkih misionara, istočno od glavnog grada Haitija traže otkupninu od 17 miliona dolara, potvrdili su juče bezbjednosni izvori

8609 pregleda 5 komentar(a)
Haiti (Ilustracija), Foto: Reuters
Haiti (Ilustracija), Foto: Reuters

Vođa bande koja je otela američke misionare na Haitiju zaprijetio je da će ubiti svih 17 talaca ako ne dobije ono što traži, vidi se na snimku objavljenom na društvenim mrežama.

"Ako ne dobijem ono što mi treba, ubiću ove Amerikance", zaprijetio je Vilson Džozef na kreolskom.

Na snimku, koji je urađen u srijedu i juče postavljen na internet, Džozef je okružen naoružanim ljudima ispred pet kovčega sa leševima članova bande koje je, kako je rekao, ubila policija.

Otmičari koji su u subotu oteli 17 američkih misionara, istočno od glavnog grada Haitija traže otkupninu od 17 miliona dolara, potvrdili su juče bezbjednosni izvori.

Članovi bande "400 mavozo" mjesecima kontrolišu zonu u kojoj se u subotu kretala grupa otetih misionara i članova njihovih porodica, a tražili su po milion dolara za svaku kidnapovanu osobu.

U nedjelju je organizacija Kriščen ejd ministriz (Christian Aid ministries) saopštila da se u otetoj grupi njenih članova nalazi pet muškaraca, sedam žena i petoro djece.

Ta vjerska institucija sa sjedištem u Ohaju navela je da su te osobe otete pri povratku iz posjete sirotištu.

U aprilu su pripadnici bande "400 mavozo" 20 dana držali deset osoba, među kojima i dvoje francuskih sveštenika, u istom regionu između Port-o-Prensa i granice sa Dominikanskom Republikom.

SAD su označile Haiti kao crvenu zonu i ne preporučuju svojim državljanima da ga posjećuju posebno zbog brojnih otmica, uz navode da su žrtve redovno američki državljani.

Preporučujemo za Vas