obratio se na događaju u saudijskoj arabiji

Princ Čarls: Ostalo je opasno malo vremena da se ubrza klimatska akcija

Princ Čarls rekao je da će Saudijska zelena inicijativa i šira zelena inicijativa na Bliskom istoku, a kojoj će Rijad biti domaćin u ponedjeljak, pomoći ubrzanju već postignutog velikog napretka

3573 pregleda 4 komentar(a)
Princ Čarls, Foto: REUTERS
Princ Čarls, Foto: REUTERS

Britanski princ Čarls je u izjavi zabilježenoj na klimatskom događaju u Saudijskoj Arabiji rekao da je ostalo "opasno malo vremena" da se stignu ubrzati akcije protiv klimatskih promjena.

Citirajući stručnjake, princ Čarls je rekao da Konferencija Ujedinjenih nacija o klimatskim promjenama COP26, koja bi trebalo da počne krajem oktobra, mora imati nacionalno određene doprinose (NDC) s "jasnim osnovama" i neto ciljevima nulte emisije do 2050. godine.

Obraćao se forumu Saudijske zelene inicijative, na kojem je glavni izvoznik Saudijska Arabija ranije u subotu najavila svoj cilj dostizanja nulte neto emisije do 2060. godine, prenosi Hina.

Princ Čarls rekao je da će Saudijska zelena inicijativa i šira zelena inicijativa na Bliskom istoku, a kojoj će Rijad biti domaćin u ponedjeljak, pomoći ubrzanju već postignutog velikog napretka.

Preporučujemo za Vas