U Tokiju povrijeđeno 17 osoba: Muškarac obučen u kostim Džokera napao ljude nožem, izazvao požar u vozu...

Svjedoci su rekli policiji da je napadač nosio svijetlu odjeću, zelenu košulju, plavo odijelo i ljubičasti kaput, i da je izgledao kao lik iz stripa ili kao neko ko ide na proslavu povodom Noći vještica

10827 pregleda 1 komentar(a)
Policajac ulazi na stanicu u Tokiju, Foto: Reuters
Policajac ulazi na stanicu u Tokiju, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2021. 20:51h

U napadu u vozu u Tokiju koji je danas izveo muškrac naoružan nožem povrijeđeno je 17 osoba, od kojih tri teže.

Muškarac je prvo nožem ranio nekoliko putnika, a potom je izazvao požar, usljed čega su putnici iskakali kroz prozore, saopštila je policija.

Napadač, identifikovan, kao 20-godišnji muškarac, uhapšen je na licu mjesta.

Osumnjičen je za pokušaj ubistva, a motiv je još nepoznat.

On je bio obučen u kostim Džokera, negativca iz stripova o Betmenu.

Svjedoci su rekli policiji da je napadač nosio svijetlu odjeću, zelenu košulju, plavo odijelo i ljubičasti kaput, i da je izgledao kao lik iz stripa ili kao neko ko ide na proslavu povodom Noći vještica.

Nakon što je nožem ranio putnike, osumnjičeni je prosuo tečnost koja liči na ulje i izazvao požar u kojem je izgorio dio sjedišta.

Na jednom video snimku koji je objavljen na Tviteru vidi se kako ljudi bježe iz voza koji se nekoliko sekundi kasnije zapalio. Na drugom snimku vide se putnici kako iskaču kroz prozore voza, na platformu gdje se voz zaustavio.

"Mislio sam da je to neka izrežirana situacija povodom Noći vještica", ispričao je jedan očevidac za dnevnik Jomiuri, kada je vidio druge putnike kako u panici trče ka njegovom vagonu, prenosi Rojters

"Onda sam vidio muškarca kako korača ka nama, i polako maše dugačkim nožem", ispričao je i dodao da se vidjela krv na nožu.

Lokalni mediji kasnije su objavili da je osumnjičeni rekao vlastima da je "želio da ubije ljude, kako bi bio osuđen na smrt".

Napad je izveden oko 20.00 po lokalnom vremenu, u vrijeme zatvaranja birališta na parlamentarnim izborima u Japanu.

Današnji incident je drugi napad nožem u tokijskom vozu u posljednja dva mjeseca.

U avgustu, dan prije ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, 36-godišnji muškarac ranio je nožem deset putnika u vozu.

On je kasnije rekao policiji da je želio da napadne žene koje su djelovale srećno.

Bonus video: