Mask: Ako UN objasni kako dva odsto mog novca može da riješi glad u svijetu, platiću

Mask je odgovorio na komentare Dejvida Bizlija, direktora Svjetskog programa za hranu UN, koji je ponovio apel najbogatijim ljudima na svijetu da iskoriste djelić svog bogatstva i jednokratno priskoče u pomoć, prenosi RTS

14556 pregleda 14 komentar(a)
Mask, Foto: Reuters
Mask, Foto: Reuters

Najbogatiji čovjek na svijetu Ilon Mask prozvao je zvaničnika Ujedinjenih nacija koji je rekao da bi tek mali dio bogatstva osnivača i direktora „Tesle“ mogao da riješi problem gladi u svijetu.

Mask je odgovorio na komentare Dejvida Bizlija, direktora Svjetskog programa za hranu UN, koji je ponovio apel najbogatijim ljudima na svijetu da iskoriste djelić svog bogatstva i jednokratno priskoče u pomoć, prenosi RTS.

Bizli je poimence pomenuo Maska i Džefa Bezosa, osnivača „Amazona“, dva čovjeka sa "najdubljim džepovima" na svijetu. Samo šest milijardi moglo bi da spriječi da 42 miliona ljudi umre od gladi, istakao je Bizli.

Pomenuti broj došao je od doktora Elija Dejvida, vodećeg stručnjaka za vještačku inteligenciju, da dva odsto Maskovog bogatstva iznosi šest milijardi dolara, a da je Program za hranu UN prošle godine sakupio 8,4 milijarde dolara. „Kako to da nisu riješili problem gladi u svijetu“, retorički je upitao Dejvid.

S druge strane, stigao je odgovor Maska.

„Ukoliko Svjetski program za hranu može da mi tačno objasni kako će tačno šest milijardi dolara riješiti problem gladi u svijetu, odmah ću prodati svoje akcije u 'Tesli'“, naveo je Mask na Tviteru.

Bogatstvo direktora „Tesle“ iznosi, prema procjeni Blumberga, više od 310 milijardi dolara. Samo 29. oktobra, Mask je zbog skoka vrijednosti akcija, uvećao bogatstvo za 9,3 milijardi.

Bonus video: