Sirijska vojka: Izrael izveo vazdušni udar na vojni punkt u blizini Damaska

Saopštenje sirijske vojske prenijeli su državni mediji i naveli da je sa sjevera Izraela ciljan vojni punkt u gradu Zakia, zapadno od Damaska

2587 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Sirijska vojka saopštila je da je Izrael rano jutros izveo vazdušni udar na vojni punkt u blizini Damaska i da je pričinjena materijalna šteta.

To je drugi izraelski napad na područje u blizini glavnog grada Sirije a prethodni, u subotu, aktivirao je sirijsku protivraketnu odbranu kada su rakete ispaljene tokom dana ka predgrađu Damaska, ranili dva vojnika.

Saopštenje sirijske vojske prenijeli su državni mediji i naveli da je sa sjevera Izraela ciljan vojni punkt u gradu Zakia, zapadno od Damaska.

Izrael izvodi napade na Siriju uglavnom noću,a današnji napad dogodio se ubrzo poslije ponoći, rekla je sirijska vojska.

Izraelska vojska je u proteklim godinama izvela stotine napada na vojne mete povezane s Iranom u Siriji, ali rijetko preuzima odgovornost za takve operacije.

Jevrejska država je međutim potvrdila da gađa baze milicija saveznika Irana kao što je moćni libanski Hezbolah i da napada konvoje s oružjem za koje vjeruje da je namijenjeno toj šiitskoj organizaciji.

Hezbolah se bori na strani predsjednika Sirije Bašara Asada u sirijskom građanskom ratu.

Izrael upozorava da je iransko prisustvo na sjevernoj izraelskoj granici crvena linija i više puta je napadao postrojenja poveza s Iranom uz konvoje oružja za Hezbolah.

Bonus video: