MJULER IMA DOKAZE ZA OPTUŽNICU

Flin osumnjičen za laganje FBI, pranje novca ali i planiranje egzekucije Gulena

Kako prenosi Rojters, Mjulerov tim istražuje optužbe za moguće pranje novca, laganje federalnim agentima i ulogu Flina u mogućem planu za uklanjanje neprijatelja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, muslimanskog imama Fetulaha Gulena iz SAD, u zamjenu za milione dolara
1 komentar(a)
SAD, Bijela kuća, Foto: Leveltendesign.com
SAD, Bijela kuća, Foto: Leveltendesign.com
Ažurirano: 05.11.2017. 20:12h

Specijalni savjetnik Robert Mjuler ima dokaze za optužnice protiv bivšeg savjetnika predsjednika SAD za spoljnu politiku Majkla Flina i njegovog sina, javlja NBC.

Kako prenosi Rojters, Mjulerov tim istražuje optužbe za moguće pranje novca, laganje federalnim agentima i ulogu Flina u mogućem planu za uklanjanje neprijatelja turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana, muslimanskog imama Fetulaha Gulena iz SAD, u zamjenu za milione dolara.

Mjuler, kako se navodi, pojačava pritisak na Flina, nakon optužnice koju je podigao protiv bivšeg menadžera Trampove kampanje Pola Manaforta.

Flin je služio kao savjetnik za nacionalnu bezbjednost u Trampovoj administraciji 24 dana, ali je otpušten nakon što je otkriveno da nije priznao potpredsjedniku Majklu Pensu da je kontaktirao sa ruskim diplomatom.

Advokat Flina mlađeg, Beri Koburn odbio je da komentariše, dok se za advokata Majkla Flina starijeg Roberta Kelnera navodi da nije odmah odgovorio na zahtjev za komentar.

Prema navodima En-Bi-Sija, Mjulerova kancelarija je takođe odbila da prokomentariše, a Rojters navodi da nije bio u mogućnosti da potvrdi ove navode.

Preporučujemo za Vas