Tramp pod lupom novinara zbog kojeg je Nikson podnio ostavku

Djelo "Fear: Trump in the White House" (Strah: Tramp u Bijeloj kući) izlazi 11. septembra
2 komentar(a)
Donald Tramp, Majk Pens, Foto: Reuters
Donald Tramp, Majk Pens, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.07.2018. 09:21h

Bob Vudvord (Woodward) jedan od dvojice američkih novinara čija su otkrića o skandalu Votergejt primorala tadašnjeg predsjednika Ričarda Niksona da podnese ostavku, u svojoj novoj knjizi analizira vladavinu predsjednika Donalda Trampa.

Djelo "Fear: Trump in the White House" (Strah: Tramp u Bijeloj kući) koje izlazi 11. septembra, "otkriva detalje bez presedana o mučnom životu u Bijeloj kući s Donaldom Trampom i načinu kako predsjednik donosi odluke o važnim temama spoljne i unutrašnje politike", saopštila je danas izdavačka kuća Sajmon i Šuster (Simon and Schuster).

Trampova vladavina je za manje od dvije godine obilježena brojnim smjenama visokih zvaničnika, skandalima s nepotrebnim troškovima i pitanjem eventualnog ruskog miješanja u predizbornu kampanju.

Simboli istraživačkog novinarstva Vudvord i Karl Bernstajn otkrili su 1972. godine radeći za Vašington post seriju skandala nazvanih afera Votergejt poslije koje je u avgustu 1974. Nikson podnio ostavku.

Vudvord koji sada ima 75 godina i dalje je dio redakcije Vašington posta, a knjiga o Trampu je posljednja u nizu njegovih djela o američkim predsjednicima.

Bonus video: