Singapur više neće plaćati troškove za liječenje osoba koje nisu vakcinisane protiv koronavirusa

Vlada je do sada pokrila troškove liječenja dijela građana ali će od 8. decembra dostavljati račune pacijentima koji su zaraženi a odbili da prime vakcinu

4028 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: REUTERS
Ilustracija, Foto: REUTERS

Vlasti Singapura saopštile su danas da više neće plaćati troškove liječenja pacijenata sa koronavirusom koji su odbili da prime vakcinu protiv tog virusa.

Ostrvo se suočava sa najgorim talasom zaraze od početka epidemije sa oko 2.000 do 3.000 novih slučajeva na dnevnom nivou.

"Ljudi koji nisu vakcinisani predstavljaju značajnu većinu onih kojima je potrebna intenzivna njega i nesrazmjerno doprinose pritisku na našu zdravstvenu infrastrukturu", navele su tamošnje vlasti.

Vlada je do sada pokrila troškove liječenja dijela građana ali će od 8. decembra dostavljati račune pacijentima koji su zaraženi a odbili da prime vakcinu.

Ti pacijenti će i dalje moći da koriste privatno osiguranje za nadoknadu troškova.

Vlasti će i dalje plaćati troškove onima koji ne mogu da prime vakcinu iz zdravstvenih razloga kao i djeci ispod 12 godina.

Singapur ima jednu od najviših stopa vakcinacije na svijetu, sa 85 odsto potpuno vakcinisanih od 5,5 miliona stanovnika.

Bonus video: