Jemen: Naš raketni napad potresao saudijsku prijestonicu, ovo nije kraj

"Saudijski režim ne može da prikrije veliki požar koji je vidjelo na hiljade Saudijaca na aerodromu 'Kralj Halid' kao rezultat jemenske rakete", rekao je visoki zvaničnik jemenskih vazdušnih snaga za CNN
72 pregleda 0 komentar(a)
Jemen zastava, Foto: Reuters
Jemen zastava, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2017. 09:24h

Jemensko ministarstvo odbrane u Sani potvrdilo je da su njegove vazduhoplovne snage ispalile balističku raketu na aerodrom u saudijskoj prijestonici Rijadu.

To vladino tijelo je pod kontrolom pobunjenika Huta.

Saudijsko ministarstvo odbrane tvrdi da su presreli raketu kod Rijada.

Jemensko ministarstvo navodi da je njihov raketni napad "potresao saudijsku prijestonicu" i da je operacija bila usjpešna.

"Saudijski režim ne može da prikrije veliki požar koji je vidjelo na hiljade Saudijaca na aerodromu 'Kralj Halid' kao rezultat jemenske rakete", rekao je visoki zvaničnik jemenskih vazdušnih snaga za CNN.

"Ovo nije kraj. Saudijski gradovi biće kontinuirana meta. Ulazimo u novu fazu", dodao je on.

Huti, koji su svrgnuli međunarodno priznatu jemensku vladu, navode da je riječ o raketi dugog dometa "burkan 2H", jemenske proizvodnje.

"Upozorili smo prethodno prijestonice zemalja koje napadaju Jemen da neće biti sigurne od naših balističkih raketa", rekao je portparol Huta Mohamed Abdul Salem.

On je dodao da je napad uslijedio kao odgovor na saudijsko ubijanje nevinih jemenskih civila.

Sa druge strane, aerodrom "Kralj Halid" u Rijadu naveo je na Tviteru da nije pogođen uvjeravajući putnike da se vazdušni saobraćaj odvija normalno i uobičajeno.

Raketni napad Huta na međunarodni aerodrom "Kralj Halid" u Rijadu je prvi napad na saudijsku prijestonicu i predstavlja najveću eskalaciju rata u regionu, navodi CNN.

Bonus video: