Tramp posjetio Perl Harbor

Tramp nije tokom posjete Perl Harboru, uoči odlaska u Aziju, spomenuo Sjevernu Koreju niti nuklearno oružje te zemlje
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.11.2017. 08:34h

Američki predsjednik Donald Tramp posjetio je memorijalni centar u Perl Harboru uoči turneje po zemljama Azije za koju se strahuje da bi mogla da pojača tenzije u svijetu. Tramp je salutirao po ulasku u memorijalni centar na brodu "Arizona" nakon kratke vožnje brodom sa prvom damom SAD Melanijom Tramp. Donald i Melanija Tramp su donijeli vijenac sa bijelim cvijećem koji su dvojica mornara postavili kod imena žrtava japanskog napada 1941. godine.

Skoro 1.200 ljudi poginulo je 7. decembra 1941. godine kada je Japan napao Perl Harbor bez objave rata, što je bio povod za ulazak SAD u Drugi svjetski rat.

Tramp nije tokom posjete Perl Harboru, uoči odlaska u Aziju, spomenuo Sjevernu Koreju niti nuklearno oružje te zemlje. Kako je najavljeno, američki predsjednik će stići u Japan u nedjelju. Japan će biti prva od pet zemalja koje će Tramp posjetiti tokom 11 dana u Aziji, gdje će boraviti u cilju razgovora sa saveznicima o načinima na koje je moguće izvršiti pritisak na Pjongjang da se odrekne nuklearnog programa.

Bonus video: